8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

Vali duble yol denetiminde

Bilecik Valisi Musa Çolak, Bilecik-Mekece Çevre yolu çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Musa Çolak, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ile birlikte Bilecik-Mekece Çevre yolunun trafiğe açılan bölümlerini gezerek, bilgi aldı.

2002 yılında ihalesi yapılan ve temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Bozüyük-Bilecik-Mekece çevre yolu çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Vali Çolak, "Hızlı ve iyi bir çalışma sonucunda 86 kilometrenin 20 kilometrelik Küplü-Bayırköy arasındaki çevre yolunu trafiğe açtık. İstanbul'dan Antalya'ya, Ege veya Marmara bölgesine seyahat edecek olan sürücülerimiz ile Bilecik halkı trafik sıkışıklığından kurtulmuş olacak. Merkezdeki ulaşım sıkıntısını çözmüş olacağız. Bazı etaplardaki çalışmalar tamamlandıktan sonra diğer bölümleri en kısa zamanda trafiğe açacağız" dedi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Poyraz ise son 5 ayda yapılan yatırım tutarının son 5 yılda yapılan yatırımdan daha fazla olduğunu belirterek, kabul edilen 'Kamu yatırımlarının hızlandırılmasında maliyet artışlarının kamu tarafından fiyat farkı ödenmek suretiyle karşılanması' kanunuyla çevre yolunun açılmasına büyük destek olduğunu söyledi.

Trafiğe açılan bölümün en zorlu kesimlerden birisi olduğunu anımsatan Poyraz, "Başbakanımız, yakinen takip ettiği bu yolun bir an önce tamamlanması talimatını vermiştir. Bayram öncesi yolu açarak bölgeden geçiş yapacak olan vatandaşlara güvenli seyahat imkanı sunmuş olduk. Günde 7 binin üzerinde aracın bu yoldan geçmesi düşünülmektedir. El birliği ile güzel bir çalışma yaptık" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 22:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?