7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Vali eşinden asırlık nineye ziyaret

Bilecik Valisi Musa Çolak'ın eşi Gülsüm Çolak, Dünya Kadınlar Günü münasaebetiyle 102 yaşındaki Fadime Özmen'i ziyaret etti. 

Çolak, Pazaryeri Kaymakamı Mahmut Hulusi Altunel ile birlikte Pazaryeri Belediyesi tarafından yaptırılan "Yaşılar Evi"nde kalan 102 yaşındaki Pazaryerili yörük Fadime Özmen'i ziyaret ederek, Dünya Kadınlar Gününü kutlayıp çiçek verdi. Çolak, Fadik ninenin yaşının ilerlemesine rağmen hafızasını kaybetmediğini ve iki yıl önce kendisini bir hafta vali konağında misafir ettiği günü unutmadığını belirterek, yaşlıların en iyi şartlarda yaşatılması gerektiğini söyledi. Bu tür insanların tarihle bütünleştiğini ve geçmişi hatırlattığını ifade eden Çolak, "Bizler de bir gün bu yaşlarda olacağız, bunu unutmamak gerekir. Fadik nine bize özümüzü hatırlatıyor. Bu yaşta olmasına rağmen beni unutmamış, kendisini yine misafir edeceğim. Bir ömür boyu verdikleri emeklerinin hakkını ödemek mümkün değildir. Bu sebeple, onlar için ne yapsak azdır" dedi. 

Fadik nine, babasının Çanakkale Savaşı'na katıldığını ve hatılaralarını kendisine devamlı anlattığını söyledi. Fadik ninenin 2 dakikayı bulan maniyi takılmadan söylemesi Çolak'ı ve beraberindekileri hayrete düşürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 15:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?