5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Vali köyleri gezdi

Bilecik Valisi Musa Çolak, merkeze bağlı köylerde incelemelerde bulundu.
Vali Çolak, Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ile birlikte ilk olarak Ahmetpınar Köyü’nü ziyaret ederek muhtar Kabil Yılmaz’dan köyün sorunları hakkında bilgi aldı.

Vali Musa Çolak, köylere yol, su, kanalizasyon ve çevre düzenlemesi gibi birçok hizmetlerin yapıldığını belirterek, köylerin her geçen gün geliştiğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Özcan ile birlikte Kurtköy Köyü’ne geçen ve 597 hektar alanı sulayacak olan gölette incelemelerde bulunan Vali Çolak, tarım arazilerinin sulanması açısından çok büyük önemli bir proje olduğunu belirterek, ''Bu bölgede yapılacak sulama ile köyümüz ekonomik ve sosyal yönden kalkınacak. Sulama projesi tamamlandığında tarımda önemli gelişmeler sağlanacak. Sebze ve meyve üretimindeki artışlar vatandaşımızın hayat standardını daha iyi duruma getirecektir'' şeklinde konuştu.

Gölet etrafında piknik yapan ailelerin çocuklarına da şeker dağıtan Vali Çolak, muhtar Mehmet Balta’nın piknik alanın genişletilmesi talebinin değerlendireceklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 13:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?