8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

Vali restorasyon çalışmalarını inceledi

Bilecik Valisi Musa Çolak, merkez ve ilçelerde yapımı devam eden yatırımları ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. 

Vali Musa Çolak, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ile birlikte ilk olarak Osmaneli ilçesine giderek, Kaymakam Ali Ada ve Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş'la birlikte 530 bin YTL bedelle ihale edilip 20 yatak kapasiteli butik otele dönüştürülecek eski hükümet konağında incelemelerde bulundu. Kente ziyarete gelecek yerli ve yabancı turistlerin konaklamaları için butik otel olarak yapıldığını belirten Vali Çolak, "Bakımsız olan binanın tadilatı ve restorasyon çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar tamamlandığı zaman ilçemize güzel bir eser kazandırmış olmanın yanında tarihimizi tekrar canlandıracağız" dedi. 

Daha sonra merkez Vezirhan beldesinde bulunan 4 milyon 500 bin YTL'ye ihale edilen 36 yataklı ve çok çeşit amaçlı kullanılacak olan Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayına ve 44 kilometre uzunluğundaki Bozüyük-Bilecik-Mekece çevre yolunda geçen Vali Çolak, yetkililerden bilgi aldı. 

Söğüt ilçesinde de 727. Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri öncesi çalışmaları inceleyen Vali Çolak, "Ertuğrulgazi Türbesi duvarları yenilenip, bahçe genişletildi. Şenliklerde dağıtılan pilav alanı yeniden düzenlendi. Halime Hatun Mescidi'nin bahçesine tuvalet ve banyo yapılıyor. Yürüyüş yolu tekrar genişletildi ve bahçeye Ertuğrulgazi ve Şeyh Edebalı çeşmesi yapılıyor" diye konuştu. 

Vali Çolak, beraberindekilerle birlikte Hamidiye İdadisi ve Darüleytam'ı (Yetimler Yurdu), 'Sevgi Evleri'ni, yurt bölgesini, TOKİ tarafından yaptırılan Hürriyet Mahallesi'ndeki 16 derslikli ilköğretim okulunu ve Bahçelievler Mahallesi'nde yapılan sağlık ocağını ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 22:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?