2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

Vali ve Başkan'dan Rektör'e ziyaret

Bilecik Valisi Ayhan Çevik ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Güner Önce’yi ziyaret etti. Ziyaret sonunda Çevik ve Yağcı’ya Rektör Önce tarafından DPÜ amblemli birer tabak hediye edildi.

Üniversite-şehir dayanışmasının faydalarının görüşüldüğü ziyarette, Dumlupınar Üniversitesi’ne bağlı Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Gölpazarı, Pazaryeri, Osmaneli ve Söğüt meslek yüksek okullarının Bilecik ve ilçelerine kazandırdıkları üzerinde durulurken, üniversitelerin şehir hayatına etkileri hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Vali Ayhan Çevik, ülkemizde son yıllarda modern sanayi ve hizmet sektöründe ara eleman ihtiyacının arttığını, bu ihtiyacın karşılanması için ülke genelinde hizmet veren meslek yüksek okullarının önem arz ettiğini hatırlattı.

Başkan Selim Yağcı da, Bilecik ve ilçelerinde eğitim-öğretim hizmeti veren fakülte ve meslek yüksek okullarının şehrin ekonomik ve kültürel yapısına ve kalkınmasına büyük katkılar sağladığını dile getirdi. Ziyaret sonunda Çevik ve Yağcı’ya Rektör Önce tarafından DPÜ amblemli birer tabak hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 17:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?