5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Vali'den 4 yılın muhasebesi

Bilecik Valisi Musa Çolak, 4 yıldır Bilecik'te yapılan çalışmaları anlattı.
Vali Çolak, "Yaptığımız çalışmaları çok önemsiyorum, bizler her zaman işlerimizin başındayız. Üniversitemiz ile beraber eğitim seviyesi yükselmiş, bilim ve teknoloji sayesinde bütünleşmiş, eğitim ve sağlıkta Avrupa ve dünya standartlarını yakalamış, huzurlu, mutlu ve güler yüzlü insanların yaşadığı bir Bilecik için çalışıyoruz" dedi.

Çolak, Türkiye'nin büyük projelerinden olan Bozüyük -Mekece Duble yolu üzerinde durduklarını ifade ederek, "Çok güzel bir çalışma ortamı oluşturduk. Yolda yirmi dört saat çalışma yapılıyor. Mayıs ayında yolumuz hizmete girecek. Bu proje ile birlikte hızlı tren pojesine ağırlık verdik. Çalışmalar başladı. İnşallah 2012 tarihinde bitirilir. Söğüt-Bilecik yolunu bitirdik. Söğüt-Eskişehir yolu için kamulaştırma çalışmaları başladı. Bilecik-Yenişehir yolu, Söğüt yolu gibi tek şerit yapılacak" diye bilgi verdi.

Vali Çolak, "Tarihi eserlerin restorasyonu konusunda da epey yol aldık. Müzeyi açtık. Şeyh Edebali vadisinde kazı çalışmaları yapılıyor. Altı kazı devam ediyor. Söğüt ilçemizde Söğüt idadisinin restorasyonu bitti. Tarihi eserlerde kendimi çok başarılı buluyorum. Söğüt Ertuğrulgazi türbesin etrafında beyzaj çalışmaları bitti. Söğüt şenliklerinde ahşaptan üstü kapalı pilav dağıtım yeri yapıldı. Ertuğrulgazi ve Osmanlı çeşmeleri ve ayrıca güneş enerjisiyle çalışacak duş yerleri yapıldı. Dursun Fakıf türbesi çevre düzenlemesi yapıldı, yanına şadırvan inşa edildi. Bilecik'te susuz ve asfaltsız köyümüz kalmadı. Yüzde yetmiş köylerimizin kanalizasyonlarını bitirdik. İller Bankası'ndan 2 milyon TL. para aldık. Köylerimize parke taşı, meydan düzenlemesi ve hal binaları yapıldı. Köylerimizi modern hale getirdik" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 18:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?