7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Validen bebeklere aşı çağrısı

Bilecik Valisi Musa Çolak, difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci, menenjit ve zatürreeden bebekleri koruyan 'beşli karma aşı'nın Sağlık Bakanlığı'nca sağlık kuruluşlarından ücretsiz temin edildiğini belirterek, her yıl 1 milyon 350 bin bebeğe bu aşının yapılmasının hedeflendiğini söyledi.


İl Sağlık Müdürlüğü, 'Beşli Karma Aşısı' hakkında bilgi vermek amacıyla toplantı düzenledi. Toplantıya katılan Vali Musa Çolak, önceden bir buçuk yaşına kadar 13 tane aşının yapıldığını, 'beşli karma aşı' ile bunun 9'a düştüğünü ifade ederek, "Beşli karma aşı, resmi sağlık kurumları ile aileden aşı ücreti istememeyi taahhüt eden özel sağlık kuruluşlarından Sağlık Bakanlığı'nca temin ediliyor. Böylece her yıl ortalama 1 milyon 350 bin bebeğe bu aşının yapılması hedefleniyor. Birçok gelişmiş ülkede uygulanan beşli aşıyla bebekler, difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci, menenjit ve zatürreeden korunabiliyor. Bebeklerinize iyi bakın, devletimizin bu imkanlarından yararlanın. Bunlar ücretsiz yapılan aşılar. Aşı yaptıran aileleri az gördüm daha fazlasını görmek istiyorum. Çocuklarınıza bütün aşılarını yaptırın" dedi.
Aşı sırasında bebeklerin ağlamasına dayanamayan ve kendisinin de yeni torun sahibi olduğunu ifade eden Vali Çolak, "Hiç ağlatmadan iğne vuracak hemşire arıyorum. Bebekleri ağlatmadan aşılarını yapın" diye konuştu.


İkinci, dördüncü ve altıncı ayda bebeklere beşli aşının yaptırılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, aşının 4. dozunun da 18 ile 24. aylar arasında yaptırılabileceğini anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2008 Pazar 18:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?