2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

Validen 'güleryüz' uyarısı

Bilecik Valisi Ayhan Çevik, kamu idarecilerinden vatandaşa güler yüzle hizmet vermelerini istedi.

Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Salonu’nda daire amirleriyle toplantı yapan Vali Çevik, kamu görevlilerinin devletle millet arasında önemli bir köprü olduğunu belirterek, "Kamu çalışanlarının belli vazifaleri var. Bu görevler, mevzuat dediğimiz kanun, tüzük ve yönetmelikle bizlere verilmiştir. Bunlara uymak zorundayız. Vatandaşımıza hizmet etmekle mükellefiz. Aldığımız maaşların sebebi bu" dedi.

Görevlerinin vatandaşa hizmet etmek olduğunu ifade eden Çevik, "Eğer vatandaşımıza hizmet etmezsek biz niye varız, devlet niye var? Vatandaşa güler yüzlü davranmak asli görevimiz olacak. Kurumlarınıza gelen insanlara, eğer işleri yapılamayacak ise, neden yapılamadığı onun anlayacağı bir şekilde izah edilmeli. Vatandaşın kapıdan ayrılırken, kafasında soru işareti olmaması lazım. Biz kamu görevlileri, devletle millet arasında önemli bir köprüyüz. Bu köprünün iyi kurulması ve iyi çalışması gerekiyor. Oturduğumuz makamlar bizlere kara kaşımız, kara gözümüz için verilmiş koltuklar değil. Bizlere verilen makamların bir tek sebebi var, o da halka hizmet etmektir. Bu yüzden maaş alıyoruz. Çoluğumuza çocuğumuza bu maaştan ekmek yetiriyoruz. Kurumlarda arkadaşlarımızın mesai saatlerine dikkat etmelerini ve uymalarını istiyorum. Disiplinin olmadığı yerde başarı olmaz" şeklinde konuştu.

Toplantıya vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Tolgay, Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç ve daire müdürleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 17:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?