5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Vali'den sanayicilere destek

Bilecik Valisi Musa Çolak, yatırım yapmak isteyenlere her türlü kolaylığı sağladıklarını, taş üstüne taş koyan sanayicileri omuzlarında taşımaya hazır olduklarını söyledi.

Vali Çolak, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Latif Erkan ile birlikte Organize Sanayi Bölgesinde ve Vezirhan beldesinde faaliyet gösteren Bien Seramik, Porland, Federal Mermer, Demisaş ve Marmara Kağıt fabrikalarını ziyaret etti. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikalar hakkında bilgi alan Vali Çolak, kalkınma sürecinin hızlandırılması için çalışmaların süratle yürütüldüğünü kaydetti. Şehirlerde ve kırsalda kamu hizmetlerinin çağın gereklerine uygun hale getirilmesi, eğitim, sağlık ve alt yapı hizmetlerinin üst seviyelere yükseltilmesi için çalıştıklarını anlatan Vali Çolak, şöyle konuştu:

“Bunun yanında ilimiz tarihi ve turistik mekanları ile de geleceğin yıldızı olmaya aday bir ildir. Bütün bunlarla birlikte markalaşmış tarım ürünleri ile de önemli bir noktaya gelen ilimiz son dönemde tekrar önemli bir cazibe merkezi olma özelliğine kavuşmaya başlamıştır.

Bu özelliğimizi kullanmak, ilimizde faaliyet gösteren sanayicilerimize destek olmak ve ilimize yeni sanayi yatırımları kazandırmak için alt yapı, kültür, turizm ve sağlık yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Kurulu bulunan 6 organize sanayi bölgesi ile ilimizin var olan potansiyelinin değerlendirilmesi şansının özellikle özel sektör açısından mevcut olduğunu söylemek mümkündür.”
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 11:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?