2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

Yedi şehit yeniden diriliyor

Kurtuluş Savaşı'nda 7 kardeşin şehit olup düştüğü ormanlık alanda bulunan kabirleri, kent ormanı projesi kapsamına alındı. Bilecik de halk arasında 'Yediler Ormanı' diye bilinen alan, yeni başlatılan kent ormanı projesiyle insanların gezebileceği ve piknik yapacakları bir yer haline dönüştürülüyor.

 Kurtuluş Savaşı'nda 7 kardeşin şehit olup düştüğü ormanlık alanda bulunan kabirleri de kent ormanı projesi kapsamına alındı. Vatandaşlar, şehitlerin kabirlerinin bulunduğu alanın da muhafaza altına alınmasını isterken, "Vatanları için canlarını veren kişilere herkesin sahip çıkması gerekir. En azından yetkililer, kabirlerin etrafını çevirerek, insanların kabirlerin üzerinde gezinmelerini önlesinler. Bazı kendini bilmez kişiler üzerlerinde içki dahi içebilir. Bunun için kaybolmaya yüz tutmuş kabirler açığa çıkarılmalı. Biz görkemli bir şey istemiyoruz. Sadece şehitlerin yerlerini belirtecek bir çalışma olması bizler için yeterli. Yaşlı insanlarımız yerlerini biliyorlar. Yanlarından geçerken ruhlarına dua ediyorlar. Şimdiki nesil bilmiyor ve kabirlerin yerleri kaybolmaya yüz tutmuş" diye konuştu.

Şehit kardeşlerden 4 tanesinin kabri caddeye bakan kısımda gömülü iken, diğer 3 kardeşin mezarları ise vericilerin bulunduğu alanda bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 11:23:32
Güncelleme :5 Ağustos 2005 Cuma 11:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?