7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Yeni ambulanslar hizmete girdi

Bilecik Sağlık Müdürlüğü araç filosuna 2 yeni ambulans daha kattı. Bilecik’te acil vakalara hizmet verebilmek için Sağlık Bakanlığın'ca ilçelere tahsis edilen 2 adet tam donanımlı yeni ambulans düzenlenen törenle hizmete girdi. 

İl Sağlık Müdürlüğü'nde yapılan törene Vali Musa Çolak, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, İl Sağlık Müdürü M. Ali Fidan katıldı. Vali Musa Çolak, “Ambulans sayımızda büyük artış var. 112 acil vakalarında hastalara ulaşmamız 10 dakika sürmekte bunu ortalamaya vurduğumuzda 6 dakika da vaka yerine ulaşılıyor ve bu bizim için önemlidir. Bilecik’te Sağlık hizmetlerimizde son yıllara büyük gelişmeler var. İlimizde hizmet veren 8 acil ve 5 nakil ambulansa GBS cihazı takılarak uydudan takibi yapılmaktadır. Dünyada ilk olarak ülkemizde kurulan Ulusal Medikal kurtarma ekipleri çalışmalarına ilimizde de devam edilmiş olup 20 kişi bu eğitimden faydalanmıştır. Lojistik malzeme sağlanarak ilimiz afetlerde hizmet verecek bir sağlık ekbine kavuşturulmuştur. İki yeni ambulansla birlikte ilimizde ambulans sayısı 25’e yükselmekte ve dört yıl öncesine kadar 4 olan acil ilk yardım ambulans sayımız da son eklenen 2 ambulansla birlikte 12’ye çıktı“ diye konuştu. 

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ise “İlimizde oluşan vakalara en hızlı şekilde ulaşabilmek ve Avrupa standartlarını yakalamak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. 

Daha sonra Vali Çolak, ambulansların içini gezerek bilgi aldı. Yeni alınan 2 ambulanstan biri Osmaneli İlçe Hastanesi'ne, diğer yeni ambulansta Söğüt Devlet Hastanesi 112 acil hizmetlerinde kullanılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 10:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?