2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

Yeni valiye 'hoşgeldin' merasimi

Bilecik Valiliği'ne getirilen Musa Çolak, yeni görevine başladı. Vali Ayhan Çevik'in merkeze alınmasıyla boşalan göreve getirilen Musa Çolak, bugün Bilecik'e geldi.

Çolak'ı karşılamak için vilayet girişinde Belediye Başkanı Selim Yağcı, Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç, ilçe belediye başkanları ve daire müdürlerinin katıldığı bir merasim düzenlendi.

Vali Musa Çolak, kendisini karşılayan kalabalıkla tek tek tokalaşarak makamına geçti. Özgeçmişini anlatan Çolak, Isparta'nın Eğirdir İlçesi'ne bağlı Akberenlik Köyü'nde 1950 yılında doğduğunu, daha önce Bilecik'in Osmaneli ve Söğüt İlçeleri'nde kaymakam vekili olarak görev yaptığını söyledi.

Son olarak mülkiye baş müfettişi olarak çalıştığını kaydeden Çolak, "Şimdi vali olarak atandım, bundan gurur duyuyorum. Bilecik, benim iyi tanıdığım bir ildir. Geleneklerini, göreneklerini bilirim. Bilecik, tarihi misyonu olan, sanayisi oldukça güçlü bir ilimiz. Nüfusu küçük ama ekonomiye katkısı çok. Birlikte el ele, gönül gönüle çalışarak Bilecik'i kalkındıracağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 17:31:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?