7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Yenipazar'a emniyet amirliği kurulacak

Bilecik Valisi Musa Çolak, İnhisar ve Yenipazar ilçelerinde kurulacak ilçe emniyet amirliği yerinin tespiti için bölgede incelemelerde bulundu. 

Vali Çolak, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz, İl Tarım Müdürü Bilgin Aydın, İl Sağlık Müdürü Mehmet Ali Fidan ile birlikte İnhisar Kaymakamı Meral Demirtaş'tan yer tespiti hakkında bilgi aldı. 

Söğüt ilçesine bağlanan adliyenin boşalan binasında incelemelerde bulunan Vali 
Çolak ve beraberindekiler, ilçe emniyet amirliğinde görev alacak personelin kalacağı yerlerde incelemelerde bulunduktan sonra Yenipazar ilçesine geçti. Vali Çolak ve beraberindekiler, burada Kaymakam Hüseyin Demirtaş ile yer tespitinde bulundu.
Vali Çolak, İnhisar ve Yenipazar ilçelerinde, İçişleri Bakanlığının kararıyla emniyet amirliği kurulmasına karar verildiğini belirterek, kendi binalarının yapımına kadar ilk etapta ilçe emniyet amirliklerinin görev yapacakları yerlerin tespiti için çalışma yaptıklarını söyledi. 

İlçelerde kurulacak ilçe emniyet amirliklerini kısa zamanda açacaklarını anlatan Vali Çolak, ''Toplum düzeninin ve güveninin sağlanması devletin en başta gelen görevlerindendir. Bugüne kadar ilçelerimizde jandarma teşkilatımız görev yapmaktaydı, bundan sonra ilçe merkezinde emniyet amirliğimiz hizmet verecektir'' dedi. 

Vali Çolak, incelemeleri sırasında, Söğüt'e bağlı Küre beldesi, İnhisar, Yenipazar ve Gölpazarı ilçelerinde Belediyelerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi (BELDES) kapsamında yapılan yolları inceledi.

Muhsin Arslan
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 09:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?