5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Yıldırım düştü

Bilecik'te etkili olan sağanak yağmurun ardından yıldırımın düşmesi sonucu 68 küçükbaş hayvan telef oldu.

Bilecik'in Dereşemsettin köyünde 6. Şemsettin Alp Ayran Şöleni düzenlendi. Çaltepe mevkiindeki şölenin ardından köylüler yağmur duasına çıktı. Yağmur duasının ardından hava kararmaya ve yağmur yağmaya başladı. Yaytepe mevkiinde hayvan otlatan Azmi Karaca (54), yağmurun bastırmasıyla hayvanlarını ağıla götürmek istedi.

Bir anda bastıran yağmurun ardından köyün yakınındaki Yaytepe mevkiine yıldırım düştü. Düşen yıldırım sonucu 150 küçükbaş hayvandan 68'i telef oldu. Azmi Karaca'nın köpeği ise sabah kadara telef olan hayvanların başında bekledi. Hayvanların telef olmasından büyük üzüntü duyan ve olayın şokunu üzerinden atamayan Azmi Karaca, "Gök gürlemeye başlayınca hayvanları ağıla götürmek istedim. Bu sırada hayvanların bir kısmı komşumuzun tarlasına girecekti. Ben de önlerine geçmek için koştum. Tam bu sırada arkamdaki ağaca yıldırım düştü. Bir anda ağacın yanındaki hayvanlar yere yığılıp kaldı. Ben hayvanları çevirmek üzere koştuğum için yıldırımdan kurtuldum. Yoksa ben de ölebilirdim" dedi.

Dereşemsettin Köyü Muhtarı Seyfettin Akoğlan, 6 yıldır köyün kurucusu Şemsettin Alp adına şölen düzenlediklerini, şölenin ardından da yağmur duasına çıktıklarını söyledi. Muhtar Akoğlan, bu yıl da aynısını yaptıklarını, duanın ardından yağmur başladığını, bu sırada da hayvanların üzerine yıldırım düştüğünü söyledi.
Olayın bildirilmesinin ardından olay yerine gelen Bilecik Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Destekleme Birimi elemanları, ölen hayvanları tespit edip kireçlenerek gömülmesine karar verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 16:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?