5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Yılmazbaş toprağa verildi

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden 21 yaşındaki Turgay Yılmazbaş, son yolculuğuna uğurlandı.

Yılmazbaş'ın, arkadaşı Gürkan Karaman ile Eskişehir'den Bilecik yönüne kalan son 2 biletle yolculuk ettikleri öğrenildi.
Bilecik Osmangazi Camii'nde kılınan cenaze namazında Yılmazbaş'ın arkadaşları gözyaşlarına hakim olamazken Vali Musa Çolak, baba Yaşar Yılmazbaş'a başsağlığı diledi.
Bilecik Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olan lisedeyken okul takımıyla birlikte Bilecik Bölgesel Basketbol Ligi'nde oynayan Yılmazbaş'ın, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde okuduğu, Bilecik'e ailesinin yanına genelde trenle yolculuk ettiği öğrenildi.


AYNI TRENDE OLAN ARKADAŞLARI ÖLÜM AYIRDI
Eskişehir'den Bilecik'e gelmek için arkadaşıyla birlikte aynı trende bilet alan Yılmazbaş ile Gürhan Karaman'ı ölüm ayırdı. Sadece bir vagon arkada bulunan Gürkan Karaman, "Eskişehir tren istasyonuna gittiğimizde yetkililer bize Bilecik için sadece 2 bilet kaldığını söyledi. İlk bilet birinci vagonda 12 numaraydı. İkinci bilet ise ikinci vagon 17 numaraydı. Turgay, önde gitmek istediğini belirtti ve ikinci vagondaki bileti bana verdi. Trene bindikten sonra yorgun olduğum için uyuya kaldım ve bir anda
korkunç bir gürültüyle uyandım. gözlerimi açtığımda trenin üst tarafına bıraktığımız valizlerin üzerimde olduğunu gördüm. Hemen trenden indik ve öndeki vagonda sıkışanlara yardım etmek istedik. Ancak vagonun 10 metrelik kısmı lokomotif tarafına girdiği ve kapılar sıkıştığı için yardım edemedik. Arkadaşımın ne durumda olduğunu bilemiyordum. Tamamen şok içindeydik. Daha sonra kurtarma ekipleri gelince sıkışanları kurtardı" diye konuştu.
Eniştesinin kızının yüksek lisans yapması sebebiyle Eskişehir'e gittiği öğrenilen Yılmazbaş'ın arkadaşının ısrarı üzerine Eskişehir'de bir gün fazladan kaldığı, eniştesinin kızını ise bir gün önceden gönderdiği ifade edildi. Yılmazbaş'ın cenazesi baba köyü olan İlyasbey Mezarlığı'na defnedildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 21:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?