2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

Zafer, kar altında kutlandı

2. İnönü Zaferi’nin 84. yılı törenlerle kutlandı. Bilecik’in Bozüyük ilçesi’nde, Metristepe Şehitliği’nde yapılacak törenler, yoğun kar yağışı sebebiyle iptal edildi.

Bunun üzerine İnönü Şehitliği’nde devam edilen törenlere, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Valisi Ayhan Çevik, Eskişehir Vali Yardımcısı Ziya Güler, Bozüyük Kaymakamı Dursun Balaban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, subaylar, gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı. Havanın soğuk olması ve kar yağışı sebebiyle törene katılanlar zor anlar yaşadı. Törenler, çelenk sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı, saygı atışı, şiirlerin okunması ve protokol konuşmalarıyla devam etti.

Başkan Berberoğlu, "Asırlar boyunca mazlum halkların bayraktarlığını ve liderliğini yapan bu millet, tarihine sahip çıktığı sürece hiç bir kuvvet tarafından yok edilemeyecektir. Bu memleketin suyunu içen, ekmeğini yiyen, bu toprakların her türlü nimetinden faydalanan sözde vatandaşlar, PKK hainleri ve aşiret bozuntularının, milli ve manevi değerlerimize yönelik saldırıları bizi birbirimize kenetlemekten başka hiçbir işe yaramayacaktır. Vatan hainlerinin iç ve dış iş birlikçiler ile ülkemizi bölmek ve parçalamak için geliştirdikleri alçakça planlara, yüce Türk milleti bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da izin vermeyecektir" dedi.

Vali Çevik de İnönü Savaşları’nın Çanakkale Savaşları kadar önemli olduğuna işaret ederek, "Bu zaferleri Bilecik ve Eskişehir Valiliği olarak kutlamamızı yeterli görmüyorum. Bu törenlerin daha geniş yapılması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Dua edilmesinin ardından merasime katılanlar şehitliği ziyaret etti. Program daha sonra Eskişehir’in İnönü İlçesi’nde devam etti. Burada soğuk havaya rağmen minikler folklor gösterileri sundu ve resmi geçit yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 16:39:33
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 13:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?