2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Misafir öğrenci uygulaması

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü, aynı okulda öğrencilerin derslerde sınıf değiştirmesiyle motivasyonlarını arttırıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Sait Çalışkan, 2004-2005 eğitim ve öğretim yılında okullarda misafir öğrenci uygulaması başlattı. Okullarda öğrencilerin 5'er kişilik gruplar halinde sınıf değiştirdiğini belirten Çalışkan, ''Bu uygulama bütün il ve ilçe okullarımızda başarıyla uygulanıyor. Öğrenciler derse misafir olarak katılıyor.

Dersi farklı dershanede farklı öğretmen ve farklı arkadaşlarla izlediğinde insan psikolojisinin doğal bir neticesi olarak tüm öğrenciler dersi daha dikkatli ve kendini öne çıkarma psikolojisi içinde dinliyor. Bu durum derse katılımı arttırıyor" dedi.

Her hafta bir okulda müdürlerle biraraya gelerek, okuldaki farklılıkları tespit ettiklerini ifade eden Çalışkan, "O okulun müdürüne görüş ve tavsiyelerimizi bildiriyoruz. Eğitimin kalitesini artıracak tedbirler konusunda bilgi ve beceri, araç gereç ve eleman ihtiyaçları konusunda tespitlerde bulunuyoruz.

Gözden kaçan durumları tespit ederek, giderilmesine çalışıyoruz. Eğitimin kalitesini yükselterek hedeflerimizi ortaya koyuyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 11:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali OK IP: 81.215.152.xxx Tarih : 10.12.2005 23:18:11
birazda misafir öğretmen uygulaması deneseler iyi olur kanısındayım.