2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Avrupa'dan fabrika taşıyor

Haziran ayında Demirdöküm Panel-A.Ş. Tesisleri'nde kapasite artırma temel atma töreni ile başlayan yatırımlar, Alman Schaefer firması ile imzalanan anlaşmayla, Schaefer panel radyatör üretim fabrikasının tüm makine parkının Demirdöküm'ün Bozüyük'teki Panel A.Ş. Tesisleri'ne taşınması ile devam ediyor.

Türkiye'de sektöründe 52. yılını kutlayan marka olma özelliğine sahip, ısıtma ve doğalgaz sektörünün lideri Demirdöküm, Avrupa'nın panel radyatör üssü olma yolunda yaptığı yatırımlar kapsamında, Ağustos ayında Alman Schaefer firmasıyla bir anlaşma imzalamıştı.

Demirdöküm Panel A.Ş. ve Alman Schaefer panel radyatör üretim fabrikasının tüm makine parkı tırlarla Bozüyük'e taşınıyor. Makineların tamamının Demirdöküm'ün Bozüyük Panel A.Ş. Tesisleri'ne kurulmasıyla birlikte, Panel A.Ş.'nin üretim kapasitesi yıllık 5.5 milyon metreye çıkacak ve böylece Panel A.Ş. Avrupa'nın en büyük panel radyatör üretim üssü olacak. Alman Schaefer firmasının panel radyatör fabrikası makine parkının Demirdöküm Panel A.Ş. Tesisleri'ne nakli dolayısıyla 29 Ekim 2005 Cumartesi günü Bozüyük Belediye Başkanlık Binası önünde "Panel A.Ş.-Schaefer Panel Radyatör Makine parkı karşılama Töreni" düzenlendi.

Töreren Bozüyük Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit,Demirdöküm üst düzey yetkilileri, Panel A.Ş. Şirket Müdürü Ülkü Kepez katıldı. Törende bir konuşma yapan Panel A.Ş. Şirket Müdürü Ülkü Kepez. "Satın aldığımız makine parkı ile mevcut üretim parkımızı birleştirerek, gerekli modifikasyon ve iyileştirmelerle birlikte 2.500.000 metre/yıl olan mevcut kapasitemizi kademeli olarak 5.500.000 metre/yıla çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Kepez "Bu yatırımla Demirdöküm 2006 yılının ilk yarısından itibaren Avrupa'nın 2. büyük tesisi olacak. 2007 yılı başında hedeflenen 5.500.000 metre/yıl kapasiteye geldiğinde ise Demirdöküm, Avrupa'nın en büyük panel radyatör üreticisi haline gelecek" diye konuştu.
Bozüyük Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de, "Buradaki Demirdöküm Fabrikası'nın büyümesi demek, Bozüyüklünün ekmek yemesi demek, Türkiye'nin büyümesi demek, gelecek nesillerimizin daha şan ve şerefle dünya milletleri arasında dimdik ayakta durması demek. Koç gurubuna, Demirdöküm gurubuna ve sevgili yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 19:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Semih Akgün IP: 81.213.64.xxx Tarih : 11.11.2005 13:53:51
Kaymakamımızın da dediği gibi Ülkemiz için ve özellikle Bozüyük için önemli bir adım. Bozüyük artık sıradan bir ilçe konumundan çıkmıştır. Ve Türkiye'nin sanayi devlerini ağırlayan bir kent olmuştur. Allah emeği geçen herkesten razı olsun.Ülkemize hayırlı olsun.