2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Hastane çürümeye terk edildi

Bilecik'te 1.5 trilyon harcanarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılması planlanan Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) bağlı hastane aylardır hizmet vermezken, içi modern ve son teknoloji tıbbi malzemelerle donatılan bina çürümeğe terk edildi.

Şehir merkezinde bulunan SSK'ya bağlı hastanede aylardır herhangi bir hizmet verilmezken, tadilatı yapılan bina ise çürümeye terk edildi. 2000 yılına kadar Sigorta İl Müdürlüğü'nün bulunduğu bina, müdürlüğün yeni binasına taşınmasının ardından 1.5 trilyon harcanarak SSK hastanesine çevrildi.

SSK'ya bağlı sağlık kurumlarının Sağlık Bakanlığı'na devir olunmasının ardından, hastane olarak hizmet vermesi amacıyla tadilatı yapılan binada aylardır herhangi bir hareketlilik yok.

İçinde bulunan milyarlık son teknoloji tıbbi malzemelerle beraber kaderine terk edilmiş durumda bulunan binanın İl Sağlık Müdürlüğü'nce tadilatı yapılarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak hizmet vermesi planlanmıştı.

Yetkililerin ilgisizliği neticesinde bina atıl olarak beklerken, vatandaşlar trilyonlar harcanan hastanenin hizmete girmemesine ateş püskürüyor.

Kapalı olan binanın boş olduğundan habersiz bazı hastalar her gün muayene olmak için binaya gelirken, vatandaşlar eli boş geri dönüyor. Bilecik Devlet Hastanesi ise yeterli seviyede hizmet veremezken, hastalar civar illere veya Bozüyük İlçesi'ne sevk oluyor.

Bilecikliler, "Buranın hastane olmasını dört gözle bekliyoruz, siyasiler ve yetkililer sesimize kulak versin" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 16:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?