24
Mayıs
2024
Cuma
BOZÜYÜK - BİLECİK

Başbakan yol açılış töreninde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan Sakarya-Mekece-Bozüyük bölünmüş yolunu açmak üzere Bilecik'in Bozüyük ilçesine geldi.

İstanbul'dan uçakla Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Havaalanı'na gelen Başbakan Erdoğan, buradan karayoluyla Bilecik'in Bozüyük ilçesine geçti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 7 yıl önce temelini attığı ve günde yaklaşık 10 bin aracın geçtiği Bozüyük-Mekece duble yolunun Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki Bursa Kavşağı'nda düzenlenen açılış törenine katıldı.

14 Ekim 2003 tarihinde temeli atılan, ancak düşük fiyat ve dolar kuruna takılınca aksayan 86 kilometrelik Bozüyük-Mekece duble yolu, inşaatının fiyat düzenleme kararnamesi çıkarılıp müteahhitlere ek ödenek verilince planlanan süreden 3 yıl gecikmeli olarak tamamlanabildiği belirtildi.

Japon Uluslararası İşbirliği Bankası'ndan 29 milyar 367 milyon Japon Yeni ile kredilendirilen yol güzergahında 2 tünel, 37 köprülü ve hemzemin kavşak ile 38 köprü bulunduğu öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 13:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?