18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZÜYÜK - BİLECİK

Bözöyük: Davulcular sınavdan geçti

Belediye Zabıta Amiri İsmail Göçerler tarafından verilen eğitimin ardından davulcular davul çalıp, maniler söyleyerek hünerlerini sergiledi. Bozüyük’te 6 mahallede toplam 11 davulcunun görev yapacağını belirten Göçerler, Ramazan davulcularını özenle seçtiklerini, verilen eğitimin ardından daha düzenli çalışacaklarını söyledi.

Ayrıca davulculara bir dizi kurallar getirdiklerini hatırlatan Göçerler, "Hiçbir davulcu kendi kafasına göre davul çalmaya çıkmayacak. Herkes belirlenen saatlerde davulunu çalacak. Alarmı bulunan araçların yanında davul çalınmamasına özen gösterilecek. Davulcuların kıyafetleri düzgün ve temiz olacak. Hasta ya da acil işi olan davulcuların yerine başka davulcu görevlendirilecek. Vatandaşların kapısında rahatsızlık verecek kadar davul çalınmayacak" dedi.
Daha sonra davulculara görev yerleri harita üzerinde tebliğ edildi. Davulcular uygulamalı olarak verilen eğitimde sırayla davul çalıp maniler söyledi.

Bozüyük’ün davulcu başı olan ve 25 yıldır her Ramazan’da davul çalan 55 yaşındaki Nasef Er, "Atalarımızdan gelen bu geleneği yaşatmaktan gurur duyuyorum. Mesleğimi severek yapıyorum ve yaklaşık 200 mani biliyorum. Belediyenin biz davulcularla ilgilenmesi ve bu işi bir düzene sokmasından memnunuz" dedi

iha-bözöyük
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 10:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?