25
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZÜYÜK - BİLECİK

Bozüyük belediye meclisi toplandı

BOZÜYÜK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Bozüyük Belediye Meclisi'nin şubat ayı toplantısı yapıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bayrak’ın başkanlığında yapılan toplantıda 9 gündem maddesi görüşültü. Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen 3 konu ilgili İmar Komisyonu raporları okunarak oy çokluğu ile kabul edildi. Buna göre özel bir şirket hakkında imar konusunda alınan meclis kararına itiraz eden şirketin bu itirazı tekrar İmar Komisyonunca görüşülerek. konu hakkındaki Bayındırlık ve İskan Bakanlığından gelen yazı doğrultusunda talebin hukuka ve imar mevzuatına aykırı olduğu gerekçesiyle şirketin itirazı reddedildi. Yine İmar Komisyonuna sevk edilmiş konulardan biri olan kapalı pazar yeri alanının yaklaşık 10 km doğuya kaydırılması oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca İmar Komisyonu Bozüyük Belediyesi adına kayıtlı bazı taşınmazların belediye hizmet alanından ticaret alanına dönüşmesi için yapılan imar planı değişikliği konusundaki araştırma ve inceleme çalışmalarını tamamlayamadığından ek süre istedi. Bu talep de oy birliğiyle kabul edildi.

İmar Komisyonuna sevk edilen konuların ardından geçen ayki toplantıda Belediye Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen yine 3 konu komisyon raporları doğrultusunda oylanarak karara bağlandı. Buna göre 31 Mayıs 2009 tarih ve 27244 sayılı resmi gazetede yayımlanan belediye ve bağlı kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik uyarınca, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından talep edilen mevcut teşkilat yapısının norm kadro standartları doğrultusunda revize edilmesi ve yeni kadro talepleri uygun görülmeyerek, mevcut grubu olan D11 grubunda kalması kabul edildi.

Meclis üyesi Naci Can, “Geçici işçi alınmayacak, kadrolu eleman alınmayacak, o zaman nasıl sağlıklı hizmet verilecek?” diye sordu.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Hayri Tutar, “Bizim tek hedefimiz Bozüyük olmalı. Bu konuda hata yapıyoruz sanıyorum. Bu yanlışlıkları ortadan kaldırmalıyız. İnsanlara hizmet gelecek noktalarda ki eksikleri gidermeliyiz. Neden hala güvensizlik havası estiriliyor? İşçi ve kadrolu eleman alınmasına karşı çıkıyorsunuz, sonra da hizmet alamamaktan yakınıyorsunuz” dedi.

Öztürk, “İhtiyacınız dahilinde yeni bir yapılanma yaparak meclise getirin, ona göre yeniden değerlendirilsin. İhtiyacımız yok ise bu kadroları kullanmaya gerek yok. İhtiyaç dahilinde olanlar planlansın, bu şekilde daha uygun olacaktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 10:55:04
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 17:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?