28
Mayıs
2024
Salı
BOZÜYÜK - BİLECİK

Çevre düzenleme toplantısı yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ve İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi (İMP) üyelerinin Bilecik’in çevre düzenlemesi ile ilgili toplantısının Bozüyük ayağı yapıldı.
 
Bozüyük Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya İstanbul Metropoliten Planlama Merkezi Ülke Bölge Kalkınma Gurubu personeli, Bozüyük Kaymakamı M. Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Cihangazi ve Dodurga Belediye Başkanları ile diğer kamu kurum ve Kuruluşu yöneticileri,Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ve üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, mimar ve mühendisler odası temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bilecik Valiliği girişimiyle başlatılan il genelindeki ilk çevre düzeninin planlamasının hazırlanması İl Özel İdaresi tarafından yürütülüyor.
 
Veri toplama aşamasının gerçekleştirildiği çevre düzeni planı proje sorumlusu Dr. Sultan Gündüz, Bilecik çevre düzeni planının dengeli ve sürekli kalkınma amacına ulaşmak için ekolojik ve ekonomik kararların bir arada üretilmesi olduğunu söyleyerek, “Bu plan 1/100.000 ölçeğinde, Bozüyük’ün ya da Bilecik’in kalkınması ve gelişmesi için stratejik kararları içerecek bir doküman halinde olacak. Çok detaylı günlük yaşantımızla birebir, belediyelerimizin sorumluluğunda olan yada kaymakamlıklarımızın sorumluluğunda olan konuları çok detaylı incelemiyor. Bu planlar ilçe bütününü nasıl yönlendirmek gerektiğini içeriyor” diyerek hazırlanan plan hakkında bilgi verdi. 

Ardından planın nasıl olması gerektiğiyle ilgili dinleyicilerden alınan isteklerde; hazırlanan planda tarım arazileri ve verimli topraklara zarar verilmemesi, doğal enerji kaynaklarının kullanılarak ekonomiye kazandıracak projeler üretilmesi, mevcut ekolojik dengenin korunması, Bozüyük’ün deprem kuşağında olduğunun dikkate alınması ve hazırlanan planın onaylanmadan önce daha detaylı, geniş katılımlı ve teknik bilgisi olan kişilerce birkaç toplantı daha yapılması istendi.
 
Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Bozüyük’ün 44 köy, Dodurga ve Cihangazi beldeleri ile birlikte hazırladıkları plan hakkında bilgi verdi. Başkan Berberoğlu, Bozüyük’e gelir getirici projeler kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, planda Bozüyük’e kültür ve doğa turizmini kazandırmak, spor eğitim ve kamp merkezleri kurmak, golf sahalrı ve kayak merkezi yapmak, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri kurmak, Gündüzbey’de gümrükleme sahası yapmak, teknokent projesi, katı atık depolama sahası yapımı, üniversite ve havaalanı gibi önemli projelerinin yer aldığını anlattı. Başkanın ardından söz alan Bozüyük’ün planını hazırlayan Barlas Planlama’nın sahibi şehir plancısı Turan Barlas Bozüyük için hazırladıkları plan hakkında bilgi verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 16:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
H.BASRİ BUZ IP: 193.243.207.xxx Tarih : 2.02.2007 13:19:29
Bilecik ilimizin çevre düzenlemesi kapsamında Bozüyük ilçemizde yapılan toplantıya katılmayı çok istiyordum. Edindiğim bilgilerin çok olumlu olduğunu ifade etmek isterim.2006 yılında Köy muhtarları ve Derneklere gönderilen veri toplama amaclı davetlere cevabımız olmuştu.Rehabilitasyon merkezinin ERİKLİ köyü civarında olmasını bekliyoruz. Emeği geçen herkese tşk ederim Saygılarımla