18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZÜYÜK - BİLECİK

'Devletin parası toprağa gömüldü!'

Bilecik’in Bozüyük İlçesi’nde, Karasu Deresi’nden Pazaryeri, Osmaneli, Söğüt, Çaltı, Bayırköy ve Küre’ye içme suyu götürülmesi için İller Bankası tarafından trilyonlarca lira harcanan projedeki yanlışlıkları yetkililere anlatmaya çalışan, fakat başarılı olamayan vatandaşlar, seslerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a duyurabilmek için çareyi billboardlarlara ilan yapıştırmakta buldu.

Bozüyük Karasu ve Çevresi Derneği Başkanı İzzet Yavaş, "Karasu içme suyu projesi üzerindeki yanlışlıkları düzeltmek için yıllardan beri uğraşıyoruz. Fakat sesimizi ilgililere ve sayın Başbakanımıza duyuramadık. Biz bu projenin hatalı olduğunu iddia ediyoruz. Yatırımlar boşa gidiyor. Bu konuda halkımızı da bilgilendirmek istiyoruz" dedi.

Başbakana ulaşmak için böyle bir yola başvurmak zorunda kaldıklarını kaydeden Yavaş, "2001 yılında 4 trilyon 300 milyar liraya ihale edilen ve 2004’te bitmesi gereken projenin yüzde 33’ü tamamlandı. Projeye şimdiye kadar 33 trilyon lira harcandı. Projenin 2005 yılı toplam maliyeti yaklaşık 100 trilyon lira. Proje 1990-1991 yıllarında hazırlanmasına rağmen, su debisinde 1984’ten sonraki ölçümler dikkate alınmadı. Daha önceki yıllardaki yüksek değerler göz önüne alınarak fizibilite raporunun hatalı hazırlandı. Proje için su debi ölçümleri tekrarlanmalı. Proje yeniden ele alınarak ölçümler tekrar yapılmalı. Şu anda derede yeterli su yok. İller Bankası dışında, uzman kuruluşlarca ayrıntılı hidrojeolojik-hidrodinamik araştırması yapılmalı" diyerek, devletin parasının toprağa gömüldüğünü iddia etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 18:25:22
Güncelleme :5 Haziran 2005 Pazar 02:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?