23
Mayıs
2024
Perşembe
BOZÜYÜK - BİLECİK

En güzel patik yarışması

Bozüyük'te, "Geçmişten Günümüze Bilecik Fotoğrafları ve Bozüyük Patikleri Yarışması"nda dereceye girenlerin ödülleri, Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen törenle verildi.

Ödül töreninde konuşma yapan Kütüphane Müdür Vekili Sedat Büyük, "Bilecik, Osmanlı’nın kurulup yeşerdiği ve Başkent olduğu tarihi topraklar üzerinde bulunan şanslı illerimizden biridir. Yurdumuzun 4 bölgesini birleştiren, taşı mermer, toprağı seramik ve yaprağı ipek olan Bilecik, topraklarından çeşitli medeniyetlerin geçtiği önemli bir yerleşim merkezimizdir. Kuruluşa ve kurtuluşa beşiklik eden, Türkiye Cumhuriyeti’nin kazandığı ilk savaşların da beşiği olan ilimizdeki tarihi eserlerin, konaklama yerlerinin çadır kamp ve karavan turizmi için yaylaların tanıtımı yapılmalı, yol güzergahında bulunan Bilecik’in tur kapsamına alınması sağlanmalıdır" dedi.

Fotoğraf dalında, Bilecik’in çeşitli ilçelerine ait birbirinden farklı 67 fotoğraf yarışırken, patik dalında ise el emeği ve göz nuru dökülerek hazırlanan toplam 407 eser yarıştı. Fotoğraf dalında, "Osmaneli-Bizans Kilise Kalıntısı" adlı fotoğrafıyla birinciliği ve "Bilecik-Saat Kulesi" fotoğrafıyla ikinciliği elde eden Sinan Bayram, ödülünü Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu’nun elinden aldı.

Ardından "Bozüyük-Mavi Boyalı Ev" fotoğrafıyla üçüncü olan Emrah Büyük ödülünü aldı. Patik yarışmasında ise Fatmagül Önder, Nazmiye Başaran ve Münire Genç ilk üç dereceyi paylaştı. Ayrıca en yaşlı yarışmacıya onur belgesi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 14:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?