25
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZÜYÜK - BİLECİK

İşçiler yol kapattı

İŞÇİLER YOL KAPATTI

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde kurulu bulunan Toprak Holding'e ait fabrikalarda çalışan işçiler, mağdur oldukları iddiasıyla Eskişehir-Bozüyük yolunu tek şeritli olarak trafiğe kapattı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından gruba ait şirketlere atanan yöneticilerle yaptıkları görüşmelerden bir netice alamadıklarını söyleyen işçiler, Eskişehir-Bozüyük yolunu tek şeritli olarak trafiğe kapattı. Kısa süreli kapatılan yol jandarmanın müdahalesiyle açılırken, işçiler şehir merkezine doğru yürüdü. Bozüyük Meydanı'nda emniyet güçleri ve sendika temsilcileri tarafından ikna edilmeye çalışılan işçiler, Kaymakam Oktay Kaya'nın kendileriyle görüşmeyi kabul etmesi üzerine dağıldı.

Bir grup işçi temsilcisi, sendika yetkilileri, Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu ve başkan yardımcılarının katıldığı görüşme, Kaymakam Oktay Kaya'nın makamında yapıldı. Basın mensuplarının görüntü almasına ve görüşmenin takip edilmesine izin verilmedi. Kapalı kapılar ardında mağdurların sorunları dinlendi. Kaymakamlıkta yapılan görüşme sonrası buradan ayrılan işçiler, Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'nu da ziyaret ederek sıkıntılarını dile getirdi.

Mağdur olduklarını savunan ve TMSF'den umduklarını bulamadıklarını söyleyen işçiler "Bizim beklentimiz, işletmemizin en kısa sürede üretime açılması ve işimize dönmesidir. Eğer bu işletme tasfiye edilecek ise 01.01.2010 tarihinden bu yana bir mahkum gibi tutulan biz çalışanların iş akitlerinin feshedilerek kanuni tüm haklarımızın ödenmesini istiyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 00:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?