25
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZÜYÜK - BİLECİK

Kazanan demokrasi oldu

BERBEROĞLU REFERANDUM NETİCELERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Referandum neticelerini değerlendiren Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, 12 Eylül günü kazananın demokrasi olduğunu söyledi.

Başkan Berberoğlu, referandum sonuçlarına herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirterek, “Ülkemiz ramazan bayramının ardından demokrasi bayramından da yüzünün akıyla çıkmıştır. Türk milleti takdir yetkisini kullanarak anayasa değişikliği paketini onaylamıştır. Bu sonucun ülkemize, milletimize, Bilecik ilimize, Bozüyük’ümüze ve bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını yüce Allah'tan diliyorum. Milletimizin ve Bozüyüklü hemşerilerimin iradesi hangi yönde olursa olsun makbuldür, kıymetlidir. Evet diyenlerin iradesi de, hayır diyenlerin iradesi de, sandığa gitmeyenlerin tercihi de saygıdeğerdir. Hiç kimsenin bu iradeyi küçümseme, yok sayma, görmezden gelme hakkı yoktur, olamaz. Demokrasi, halkın iradesini kabullenme, bu iradeyi yönetime yansıtmakla, her türlü farklılığı siyasal sürece katmakla anlam kazanır. Halk oylamasında iradesini ortaya koyan vatandaşlarımız öncelikle Türk demokrasisine olan güvenlerini ortaya koymuşlar, demokrasiye güç vermişlerdir. Sonuçta 12 Eylül günü kazanan demokrasimiz olmuştur” dedi.

Referandumun bir seçim değil, halk oylaması olduğunu hatırlatan Başkan Berberoğlu, “referandum sonuçlarında elde edilen “evet” oylarının AK Parti’nin, “hayır” oylarının da CHP, MHP, DP ve İP’nin oy oranlarını yansıtmayacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 15:55:04
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 20:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?