18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZÜYÜK - BİLECİK

Kent ormanı kuruluyor

BOZÜYÜK'E KENT ORMANI

Bilecik'in Bozüyük ilçesine kent ormanı kuruluyor. Yeşilkent Mahallesi'nde yaklaşık 200 hektarlık yeşil alana kent ormanı kurulması için çalışmalara başlandı.

Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu’nun davetlisi olarak ilçeye gelen Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, kent ormanı için incelemelerde bulundu. Daha önce de birkaç bölgeye bakılmış, ancak uygun görülmemişti. Başkan Ahmet Berberoğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın ve Bozüyük Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirilecek olan kent ormanı projesi için ilçeye gelen heyete, proje için en uygun yer olan Yeşilkent’in arka kısımlarını gösterdi. Heyet, bu alanı Başkan Berberoğlu ile birlikte gezerek incelemelerde bulundu.

Orman Bölge Müdürü Girgin, ulaşım kolaylığı ve arazinin uygun olması sebebiye araziyi çok beğendiğini söyledi. Girgin, alanın en kısa zamanda tel örgü içine alınıp bakımının yapılmasını, genç ağaçların gelişmesi için hayvan ve insan girişinin engellenmesini istedi. Yapılan incelemenin ardından tespit edilen ormanlık alanda ağaçların budanması ve eski, yaşlı ağaçların kesilerek temizlenmesi çalışmaları da başladı.

Yeşilkent’te TOKİ evlerinin yanında olan ormanlık alanın kent ormanı olmasıyla birlikte Yeşilkent Mahallesi’nin cazibesi artacak. Ayrıca Yeşilkent’te piknik yerleri oluşturulacak.

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Bozüyük ve Eskişehir ziyaretleri sırasında Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu ile yaptığı görüşmeler esnasında yapılması sözünü verdiği kent ormanı tamamlandığında, Bozüyüklüler güzel bir piknik ve yürüyüş alanına ve yeşil alana kavuşmuş olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 13:51:00
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 01:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?