25
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZÜYÜK - BİLECİK

Kutsal emanetler Bozüyük'te

KUTSAL EMANETLER BOZÜYÜK'TE

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 95. yıl kutlamaları dolayısıyla Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndan alınan ve 18 Mart günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e verilmek üzere atletler tarafından yola çıkarılan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı, Balıkesir ve Bursa illerinden sonra Bilecik'e getirildi.

Atletler tarafından getirilen kutsal emanetler bugün Bozüyük'te törenle karşılandı. Bozüyük Kaymakamı Oktay Kaya, “Ataralımızın yadigarı bu kutsal emanetler Cumhurbaşkanımıza götürülüyor. Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Zafer Koşusu'nda Çanakkale Gelibolu Yarımadasından alınan toprak ve deniz suyu ile beraber şanlı bayrağımızı Eskişehir ekibine teslim etmek üzere devralıyorum” diyerek teslim aldı.

Bozüyük Hükümet Konağı önündeki törenie Kaymakam Oktay Kaya’nın yanı sıra Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Gökhan Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir ve diğer mülki erkanla Çitosan İlköğretim Okulu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KUTSAL EMANETLER BOZÜYÜK'TE
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 16:54:01
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 23:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?