18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZÜYÜK - BİLECİK

Noter tasdikli çarpım tablosu

Bozüyük'te, eğitimci-yazar Necip Güven, 2 yıllık bir çalışmayla hazırladığı tekerlemeli çarpım tablosunu notere onaylattı.

Çocuklardaki matematik korkusunu ele aldığı, "Matematikle Barışıyorum" adlı kitabın yazarı eğitimci Necip Güven, öğrencilerin sevdikleri konuları kolayca öğrenmelerinden yola çıkarak, çocukların korkulu rüyası olan çarpım tablosunu tekerlemeli hale getirdi. Güven, tekerlemeli çarpım tablosunu Bozüyük Noteri Müberra Şahbaz’a tasdikleterek tescil ettirdi.

"9 kere 2=18, matematiği severiz", "4 kere 4=16, çok faydalı kahvaltı" gibi tekerlemeler sayesinde çocukların çarpım tablosunu eğlenerek öğreneceklerini savunan Güven, "Çarpım işlemi katlama yoluyla saymalara dayandığı halde, mevcut tablolar buna uygun değil. Hemen her defterin arkasında yer alan çarpım tabloları, öğrencileri ezbere zorluyor. Bu durum çocukları birer papağana çeviriyor. Ben, bu çarpık çarpım tablolarının yerine, tekerlemeli ve katlamayı esar alan tablo hazırladım. Bu mantığı kavrayan bir insan, yaşı kaç olursa olsun çarpım tablosunu zorlanmadan öğrenebilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 13:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cahide gül elçi IP: 85.110.237.xxx Tarih : 30.08.2007 11:48:42
çarpım tablosu matamatikde nen önemli şeydi benim matamatiyim çok güzeldi ama çarpım tablosu yüzünden hayatim karardi bu gimi kitaplar sayesinde çarpım tablosunu düzeltim bu kitapları yapan her abime teşekir ediyorum