18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZÜYÜK - BİLECİK

Öğretmenler iş bıraktı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Kamu-Sen, Eğitim Bir Sen ve Eğitim İş Sendikası'na bağlı öğretmenler iş bırakma eylemi yaptı.

3 sendika temsilciliğinin Cumhuriyet Meydanında ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasına sendika mensubu öğretmenler katıldı. Sloganlar atılarak hükümetin protesto edildiği eylemde Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikası tarafından ayrı ayrı basın açıklaması yapıldı.

Türk Eğitim Sen İl Başkanı Ömer Yel, yıllardır kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerinin ilerletilmesi için mücadele verdiklerini belirterek, "Bu sürede hep toplumumuzun hassasiyetlerini gözettik. Hak mücadelemizde milli ve manevi değerlerimizi ön planda tutarak, 'önce ülkem' diyerek yer aldık. Ancak, bu iyi niyetimize karşılık olarak memurlarımız aleyhine yürütülen kampanyalara, memurlarımızın kazanılmış haklarının ellerinden alınma gayretlerine maruz kaldık. İş bilmez iktidarın başarısızlıkları, kötü niyetli yöneticilerin beceriksizlikleri yıllarca sırtımıza yüklendi. 2012 yılının Nisan ayı itibarı ile yıllık enflasyon yüzde 11,14 olarak tespit edilmiştir. Ocak-Nisan arasında ise fiyatlar düzeyinde yüzde 3,09'luk bir artış olmuştur. Nisan ayı başında yapılanlarla birlikte son bir yıl içinde doğalgaza yüzde 33; elektriğe yüzde 22; benzine yüzde 23; mazota yüzde 24 zam gelmiş, bu şartlarda ne kamu görevlilerimizin ne de emeklilerimizin insan onuruna yaraşır bir hayat sürme şansı kalmamıştır.

Ancak, hükümetin taraflı tutumuyla oluşturulan toplu sözleşme masasında kamu görevlilerimiz, emeklilerimiz, dul ve yetimlerimiz için sunulan maaş artış teklifi, yüzde 3,5+%4; yani yıllık toplam yüzde 7,5 olmuştur. Dolayısıyla bu teklif, dört aylık enflasyon artışını dahi karşılamaktan uzaktır. Son çare olarak eylemi seçmek zorunda kaldık" dedi.

Yel, ülkedeki kaynakların adil bir şekilde dağıtılması için yalnız öğretmenlerin değil, emekli, dul ve yetimlerinde haklarını savunacaklarını kaydetti.

Eğitim İş İlçe Başkanı Osman Nuri Avcı ise, hükümetin verdiği teklifin kabul edilebilir bir teklif olmadığına dikkat çekerek, "2012 yılı için kamu emekçilerinin maaşlarına yüzde 3.5+4 zam önerisinde bulunarak, kamu çalışanlarının taleplerini ve yetkili kamu çalışanları sendikalarını ciddiye almadığını bir kez daha ortaya koymuştur. Bu teklif kabul edilebilir bir teklif değildir. Yüzde 3.5+4'ün ortalama memur maaşında yapacağı artış 55-75 TL arasındadır. Yüzdelik artış oranında buçuklu artış yapan Hükümet, kamu çalışanlarıyla adeta dalga geçmekte, kamu çalışanlarının emeklerini yok saymaktadır. Hükümeti, bir an önce bu yaklaşımından vazgeçmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2012 Çarşamba 18:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?