18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZÜYÜK - BİLECİK

Sel baskını son anda önlendi

BOZÜYÜK'TE SEL SON ANDA ÖNLENDİ

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde sağanak yağmur hayatı olumsuz etkilerken, bir site sel suları altında kalmaktan son anda kurtarıldı.

4 Eylül Mahallesi'nde bulunan Çalışanlar Sitesi geçen sene su baskınına maruz kalmıştı. Bu yıl tekrar aynı endişeyi yaşayan site sakinleri, selin basacağını önceden tahmin ederek yetkililerden yardım istedi. Yetkililerin kısa sürede müdahale etmesiyle siteyi selin basması son anda önlendi. Fakat site yanında bulunan sokağın suyla dolmasına engel olunamadı.

Site sakinlerinden Saim Algın, yağmur yağdığı her gece nöbet tuttuklarını dile getirerek, "Yağmurun sabah etkisini göstermesi bizim için büyük bir avantaj oldu. Selin basacağını anlayınca hemen belediye yetkililerine haber verdik. Ekipler çok geçmeden gelerek büyük bir su baskını meydana gelmesini önledi. Fakat biz geçici çare değil uzun vadeli çözüm istiyoruz. Her yağmur yağdığında sitemizdeki sosyal tesisler, kazan dairesi ve bodrum katları suyla doluyor" diye dert yandı.

Öte yandan 4 Eylül Mahallesi Muhtarı İsmail Kıranlı, fabrikalardan gelen suyu rögarların kaldırmadığını belirterek, "Fabrikalardan gelen suyu rögarlar kaldırmıyor. Bence bunun tek çaresi, 982. sokağın başından suyun direk aşağıdaki kanala bağlanmasıdır. Yetkililerin bu meseleyi en kısa sürede çözüme kavuşturmasını bekliyoruz" dedi.

BOZÜYÜK'TE SEL SON ANDA ÖNLENDİ
BOZÜYÜK'TE SEL SON ANDA ÖNLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 17:27:03
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 18:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?