17
Mayıs
2024
Cuma
BOZÜYÜK - BİLECİK

TEMA Bilecik-Bozüyük'te

Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu’nun davetlisi olarak ilçeye gelen TEMA Yönetim Kurulu Başkanı A. Nihat Gökyiğit ile beraberindekiler, Bozüyük’ün daha yeşil olması için fikir alış verişinde bulundu. Gökyiğit, tabiat ve insanı göz ardı eden hiç bir kalkınmadan hayır gelmediğine dikkat çekerek, "Bütün canlıların yaşaması için oksijene ve suya ihtiyacı vardır. Bu da yeşillik ve toprak ister. TEMA’nın maksadı, başta insan olmak üzere bütün canlılara hizmet etmektir" dedi.


Daha sonra TEMA heyetine Bozüyük’teki tarım, hayvancılık, arıcılık, meralar ve ağaçlandırma yapılmak istenen bölgeler hakkında bilgi verildi. Bozüyük’te tarım, hayvancılık ve arıcılık yapanların da katıldığı bilgilendirme toplantısında, yaylalardaki su kaynaklarının ekonomiye kazandırılması, ağaç tarımı için müsait arazilerin tespiti, Kızıltepe’nin ağaçlandırılması, meraların ıslahı, hayvancılığın teşviki, arıcılık konusunda bölge potansiyelinin tespiti ve uygun eğitimin verilmesi, vasıflı ormanların koruma altına alınması, ekolojik tarımın özendirilmesi gibi konular ele alındı.

Ardından araziye çıkan TEMA heyeti, Kömürsu ve Çiçekli yaylalarında endemik bitki türleri ve arazi yapısı hakkında ön araştırma yaptı.

iha-bilecik
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 14:38:31
Güncelleme :25 Eylül 2004 Cumartesi 18:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?