18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZÜYÜK - BİLECİK

Vali Çevik, Yetiştirme Yurdunu ziyaret etti

Bilecik’in Bozüyük İlçesi’nde bulunan Kız Yetiştirme Yurdunu ziyaret eden Bilecik Valisi Ayhan Çevik, “ Sizler bizim birer evladımızsınız, bizim elimizde gözümüzde buradan eksik olmayacaktır” dedi.

Bu yıl hizmete giren ve 20 kız çocuğunun bulunduğu ve ay sonu itibariyle 70 üzerinde çocuğun bulunacağı Bozüyük Kız Yetiştirme Yurdunda incelemelerde bulunan ve öğrencilerle birlikte yemek yiyen Vali Çevik, Sizler bize emanetsiniz, çeşitli ailevi sebeplerden dolayı yetiştirme yurdunda bulunuyorsunuz. Yetiştirme yurdunda bulunan çocuklara devlet, verilmesi gereken her şeyi verdiğini söyledi.

Çevik, “ Kıza zamanda Bozüyük Yetiştirme Yurdumuz kendini Türkiye’de duyuracaktır. Sizler çalışkan öğrencilersiniz, başarınızı devam ettirip, okulunuzu bitirdikten sonra iş sahası büyük olan Bozüyük’te işe girme imkanınız daha fazla olacaktır. Sizler bizim birer evladımızsınız, bizim elimizde gözümüzde buradan eksik olmayacaktır. İl Valisi olarak benim üzerime düşen görevi yerine getireceğim. Sizden tek istediğim, önce kendinizi kurtarın, kendinizi kurtardıktan sonra gerisi gelir, devletimize ve milletimize hayırlı evlat olursunuz. Başarılı ve üretken olursanız, bizde evlatlarımızla gurur duyar ve sahip çıkarız.”

Bozüyük Kaymakamı Dursun Balaban ise, 22 yıllık hizmet hayatında en iyi hizmetlerinden birisi olduğunu belirterek, “ Buranın yapılmasında, yetiştirme yurdunun eşyalarını ve bilgisayarlarını alan Demirel Kablo’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Burada kalan çocuklarımızın her türlü istek ve arzuları benim için görevdir” dedi.

Yetiştirme Yurdunda kalan çocuklar, daha önce kaldıkları yurtta öğretmenlere “Öğretmen Anne ve Öğretmen Baba” dediklerini, Bilecik Valisi Ayhan Çevik’e, size “ Vali Baba” diyebilirmiyiz diye sorduklarında, “ Ben hepinizin ayrı ayrı babasıyım” şeklinde cevap verdi. Yetiştirme Yurdunda kalan çocukların isteği üzerine Vali Çevik toplu fotoğraf çekintiler.



Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2004 Salı 17:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?