25
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZÜYÜK - BİLECİK

'Zafer Günü' coşkusu

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ BOZÜYÜK'TE KUTLANDI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Bozüyük'te törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene, İlçe Kaymakamı Oktay Kaya, Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Gökhan Aydın ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tören, Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda devam etti.

Törenin açılışında konuşan Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Selami Göney, Çanakkale Savaşı'nda sadece işgalcilerin değil, milletin makus talihinin de yenildiğini söyledi.

Bakım Üsteğmen Mustafa Tezcan ise, Çanakkale Savaşı'nın önemini ve nasıl yaşandığını anlattı. Tören, 4 Nisan 1953 tarihinde seferden dönen Dumlupınar denizaltısının, Nağra Burnu yakınlarında İsveç bandıralı Nabuland Şilebi ile çarpışmasının anlatıldığı tiyatroyla devam etti. Tiyatroyu izleyen vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Tören, İntikamtepe Şehitliği'nin ziyaretiyle noktalandı. Şehitlik defterinin imzalanmasının ardından konuşan Kaymakam Dr. Oktay Kaya, "Kahraman şehitlerimizin manevi huzurunda bulunmaktan onur duyuyoruz. Bayrağımızın şanlı bir şekilde dalgalanması gerektiğinin bilincindeyiz. Bir vatan evladı olarak millet için çalışacağımıza söz veriyoruz" dedi.

İntikamtepe Şehitliği'nde okunan Kuran-ı Kerim ve duaların ardından öğrenciler mezarlara karanfil bıraktı. Şehitlik dönüşü ise Bozüyük Belediyesi tarafından protokole ve şehit ailelerine yemek verildi.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ BOZÜYÜK'TE KUTLANDI
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ BOZÜYÜK'TE KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?