24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Karpuz yemek için kıyasıya yarıştılar

Osmaneli'de düzenlenen Alacakarpuz Festivali çerçevesinde düzenlenen 'karpuz yeme ve karpuz taşıma yarışması' hayli renkli görüntülere sahne oldu. 5 dakika içerisinde en çok karpuzu yiyerek altın kazanmak isteyen yarışmacılar, yüzlerce kişinin önünde zor anlar yaşadı. Festival kapsamında Ankara'dan gelen Seymen grubu, Kafkas Topluluğu ve Bilecik Halk Dansları ekipleri, izleyenlere sanat ziyafeti çekti.

Osmaneli Belediye Başkanlığı ve Kaymakamlığı tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen Alacakarpuz Festivali'nin en renkli görüntüleri çeyrek altın hediye dağıtılan, küçükler, erkekler ve bayanlar kategorisindeki karpuz yeme yarışması oldu.

Kıpkırmızı ve lezzetli Osmaneli karpuzunu 5 dakika içerisinde en çok yemeyi başaran küçüklerde Buket Kırmızı, bayanlarda Seher Aşnal, erkeklerde ise Ramazan Şahin çeyrek altının sahibi oldu. Hakan Ka'nın sunuculuğunu yaptığı yarışmalardan ilginç bir tanesi de karpuz taşıma yarışması oldu.

Üçer kişiden oluşan gruplar, karşıdan karşıya 30 adet karpuzu en kısa sürede birbirlerine atmaya çalıştı. 3 karpuzu yere düşüren grubun diskalifiye olduğu yarışmanın galipleri ise Murat Avcı ve Hasan Ülker oldu.

Öte yandan festivalin ilk gününde Vali Musa Çolak, Bilecik Milletvekilleri Fahrettin Poyraz, Yaşar Tüzün, Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş, Osmaneli Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, katkısı bulunan kurum ve kişilere plaket verdi. Karpuz yetiştirme yarışmasında dereceye giren Hasan Tosun, Mustafa Şahin ve Yusuf Koba'nın da, ödülü olan su motorları protokol üyeleri tarafından verildi.

Festival kapsamında gösteri sunan Ankaralı Seymenler, Bilecik'ten gelen Halk Dansları ekibi, Kafkas Kültür Derneği Halk Oyunları ekibi, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Geçtiğimiz yıldan çok daha profesyonel olarak gerçekleştirilen bu yılki festivalin, ilçenin tanıtılmasına ve ekonomisine katkı sağlayacağı ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 12:00:03
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 11:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?