18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Öğrencilerin korkulu yolculuğu

Bilecik'in Osmaneli İlçesi'nde, Çeltik Köprüsü'nün yıkılması ulaşımı felç ederken, 9 köyün öğrencileri okula gidip gelmekte zorlanıyor.

25 gün önce yıkılan köprünün yapımına henüz başlanmazken, Osmaneli ile bağlantısı kesilen 9 köyde yaşayan vatandaşlar, ulaşım sıkıntısı yaşıyor. Özellikle öğrenciler okullarına gidip gelmekte zorlanıyor.

Sabahın erken saatlerinde okula gitmek için yola çıkan öğrenciler, servis aracı ile TCDD köprüsüne kadar geliyor, burada araçlarından inerek jandarma ve bir görevli öğretmen nezaretinde köprünün yaya yolunu kullanarak karşıya geçiyor. Öğrenciler, buradan da ayrı bir okul servisi aracına binerek okullarına ulaşabiliyor.

Öğrencilerin köprüden geçişleri bazılarına oyun gibi eğlenceli gelse de bazı öğrenciler ancak korku ve endişe ile yolun karşısına geçebiliyor. Tren geçerken TCDD köprüsü yaya yolu sallandığından, bazı öğrenciler korkup ağlıyor. Her gün çift servis kullanan zamanlarının büyük bölümünü okullarına ulaşmak için harcayan öğrenciler, yıkılan köprünün bir an evvel yapılmasını istiyor.

Ayrıca köyde yetiştirdiği ürününü Osmaneli'nde pazara getirmek ve satmak isteyen köylüler de perişan olmuş durumda. Osmaneli'ne 3 kilometre mesafede bulunan Çeltik Köyü'nden mahsulünü satmak için Osmaneli'ne getirmek isteyen köylüler, Mekece ve Vezirhan yolunu kullanarak 3 kilometre yerine 45 kilometre kat etmek zorunda kalıyor.

.
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 15:55:03
Güncelleme :3 Temmuz 2006 Pazartesi 13:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?