20
Mayıs
2024
Pazertesi
GEMLİK - BURSA

Bağ-Kur irtibat Bürosu açıldı

Gemlik İlçesi’nde Bağ-Kur irtibat bürosu hizmete girdi. Gazhane Caddesi üzerinde bulunan Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nin altında hizmete giren irtibat bürosunun açılışını yapıldı.

1997 yılından bu yana 15 günde bir Çarşamba günleri sadece vize işlemleri yapılan irtibat bürosunda, ikinci memurun da tayin edildiği öğrenildi. Bürodan artık esnaflara sağlık karnesi de verileceği bildirildi.

Bağ-Kur İl Müdürü Ekmel Yaman, İnegöl ve Mudanya’dan sonra Gemlik’e de irtibat bürosu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını, Bağ-Kur’un hizmet ağının devamlı genişlediğini söyledi.

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Arif Tak da, konuşmasında, esnaflara Bağ-Kur’a olan borçlarını ödemeleri çağrısında bulundu. Tak, Bağ-Kur’un esnaf ve sanatkarlardan alacağının 10 katrilyon lirayı aştığını öne sürdü.

Açılışın ardından Esnaf Odası ve Vergi Dairesi Müdürlüğü’nce, büyükşehir sınırlarının genişlemesiyle birlikte basit usuldeki esnafın gelir vergisine tabi olmasıyla alakalı toplantı yapıldı.

Toplantıya katılan esnaflar, Çelik’i ve hükümeti eleştiri yağmuruna tuttu. 8 milyon olan muhasebe ücretlerinin 54 milyona çıkacağını hatırlatan esnaflar, araya giren oda yetkilisine de tepki gösterdi. Gemlik’te yaklaşık 600 esnafın götürü usulden gelir vergisine geçeceği öğrenildi.

gemlik
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 08:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?