18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEMLİK - BURSA

Bayar'ın mezarını ziyaret etti

KILIÇDAROĞLU CELAL BAYAR'IN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın anıt mezarını ziyaret etti.

Sabah saatlerinde Bayar'ın mezarına CHP'nin çelengini bırakan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Celal Bayar Müzesi'ni gezen Kılıçdaroğlu, şeref defterini imzaladı. Kılıçdaroğlu, Umurbey Mahallesi'ndeki bir kahvede vatandaşlarla da sohbet etti. Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkan Vekilliği döneminde de Bayar'ın kabrini ziyaret ettiğini hatırlattı.

Bayar'ın Kurtuluş Savaşı'nda mücadele etmiş bir kahraman olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Celal Bayar, cumhuriyetin ilk yıllarında İktisat Bakanlığı yapmıştır. Anadolu'yu gezip Mustafa Kemal'e rapor hazırlayan önemli bir şahsiyettir'' dedi.

Bayar'ın müzesi ve kabriyle ilgili özel bir kanun bulunduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Söyleyip söylememekte çok tereddüt ettiğim bir konu, ama söylemekte sakınca görmüyorum, kanun gerekleri maalesef yerine getirilmiyor. Kurtuluş Savaşı'mızın önemli bir parçası olan bir şahsiyet için bir yasa çıkarıyor, ancak gereklerini yerine getirmiyoruz. Niçin? Yeri geldiği zaman Celal Bayar'dan övgüyle söz ediyoruz, kanun da çıkarıyoruz, ama bir süre sonra çıkardığımız yasalara uymuyoruz. Bu konuda CHP

milletvekillerinin geçen yasama döneminde verdikleri soru önergeleri de var. O soru önergelerine de beklediğimiz cevabı hiçbir zaman alamadık" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Bayar'ın önemli bir CHP'li olduğunu söyledi. Vatandaşların Umurbey'in daha önce belde olduğunu hatırlattığı Kılıçdaroğlu, iktidarları döneminde mahalleyi yeniden beldeye dönüştürme sözü verdi.

KILIÇDAROĞLU CELAL BAYAR'IN MEZARINI ZİYARET ETTİ
KILIÇDAROĞLU CELAL BAYAR'IN MEZARINI ZİYARET ETTİ
KILIÇDAROĞLU CELAL BAYAR'IN MEZARINI ZİYARET ETTİ
KILIÇDAROĞLU CELAL BAYAR'IN MEZARINI ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 13:50:00
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 16:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?