19
Mayıs
2024
Pazar
GEMLİK - BURSA

Belediye Meclisi toplantısı yapıldı

Gemlik Belediye Meclisi temmuz ayı olağan toplantısının ilkini yaptı.

Belediye başkanlığının 5, AK Parti grubunun 1 ve MHP grubunun 8 önergesinin görüşüldüğü meclis toplantısı öncesi gündem dışı olarak Başkan Mehmet Fatih Güler söz aldı. Güler, 100 günde yapılan ve devam eden çalışmalarla alakalı meclis üyelerine bilgiler verdi.

16 milyon TL borç ile belediyeyi devraldıklarının belirten Güler, bugüne kadar 5 milyon TL borç ödediklerini ve bunun çıkartılan hak edişlerle birlikte ödemelerinin devam etiğini açıkladı. Belediye ile halkın arasındaki duvarları kaldırdıklarını ve yaptıkları düzenlemeler ile halkı belediye ile kucaklaştırdıklarını anlatan Güler, 444 16 05 nolu bir telefon hattını hizmete soktuklarını, haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren bir iletişim merkezi oluşturduklarını bildirdi.

Spor kulüplerine ve okullara büyük önem verdiklerini açıklayan Güler, ilçemizde yer alan spor kulüplerine çeşitli sponsor firmalar aracılığıyla yardımda buluklarını, ilçe stadyumunun arka kısmında bulunan alanın bir spor kompleksi haline getirileceğini açıkladı. Özellikle kapanan beldelerde bulunan okullarda başlattıkları geri dönüşüm çalışmaları kapsamında Kurşunlu Nursel Çağlar İlköğretim Okuluna 10 bin ve K. Kumla Ali Kütahya İlköğretim Okuluna 20 bin liralık bir kaynak sağlandığını kaydetti.

Gemlik Endüstri Meslek Lisesinin bir gıda laboratuarı ihtiyacının olduğunu ve bunun için de girişimlerde bulunduklarını belirten Güler, buraya kurulacak olan Gıda laboratuarının belediyemizin ihtiyacı olan testlerde yardımcı olacağını söyledi.

Sokak havyaları ile alakalı olarak barına sorunu yaşadıklarını ve bununda aşılması için çaba sarf ettiklerini söyleyen Başkan Güler, ilçe genelinde 150 köpeğin kısırlaştırıldığını, 500 civarında köpeğinde aşılandığını belirtti. Başkan Güler, özelikle cenaze hizmetlerinde ciddi iyileştirmelerin yapıldığını, kurulan seyyar gasilhane ile cenazesi olan vatandaşların bir telefonla belediyeye ulaştığını ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 12:28:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?