18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEMLİK - BURSA

Belediye Meclisi yeni vergileri görüştü

Gemlik Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısında vergi, harçlar ve imar değişiklikleri görüşüldü. Mecliste, Özdilek firmasının çevre yolu girişinde satın aldığı 21 dönümlük arazinin imar planına işlenmesi de kabul edildi.

Meclis 2005 yılı vergi, resim ve harç tarifelerini yeniden görüşülmek için Tarife Komisyonu’na, yeni imar mevzuatlarını incelenmesi ve inşaat ruhsatı harçlarının da görüşülmesi için İmar Komisyonu’na gönderdi.

Askere giden Mahmut Atış’ın istifası oybirliğiyle meclisten geçerken, yeni meclis üyesinin tespiti için ilçe seçim kuruluna başvurulması kararı alındı. Gemlik Su Kanalizasyon İşletmesi’nin BUSKİ’ye devri konusunda ocak ayı toplantısında karara varan meclis, kararı onaylamadan geri gönderen Büyükşehir Belediyesi’nin gerekçesini tartıştı.

Öte yandan Özdilek firmasının çevre yolu girişinde satın aldığı 21 dönümlük arazinin imar planına işlenmesi de kabul edildi. Gemlik Askerlik Şubesi’nin üzerinde kalan bir parselin 3. derecede arkeolojik SİT alanı olarak belirlendiğini ifade eden Fen İşleri Müdürlüğü’nün raporunu da tartışan meclis, bu bölgedeki yapılaşmayı 4 katlı olarak belirledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 18:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?