18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEMLİK - BURSA

Belediye Meclisi'nde gergin oturum

Gemlik Belediye Meclisi’nin toplantısında komisyon seçimlerinde gerginlik yaşandı. Yeni yılın ilk meclis toplantısında, ilçenin Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasıyla ortaya çıkan kanuni prosedürler görüşüldü.

Gemlik Belediyesi’nin su ve kanalizasyon işleri, araç ve gereçlerinin yanı sıra taşınır ve taşınmaz mallarının belirlenerek, rayiç bedelleri de çıkarılmak ve ileride talebi saklı kalmak kaydıyla Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi oy birliğiyle kabul gördü. Bu arada temmuz ayında tatil yapma kararı alan belediye meclisi, ayrıca her ayın ilk pazartesi günü de oturum kararını oy birliğiyle kabul etti.

Büyük tartışmaların yaşandığı denetim komisyonu seçimi ise iktidarla muhalefeti ikiye böldü. Bundan sonra belediyelerin bir yıl önceki gelir, gider ve hesap işlerini belirlemek için oluşturulması gereken komisyona, DYP’li ve MHP’li üyeler 5 kişi teklif etti. AK Parti’liler ise bu rakamın 3’te kalmasında diretti. Oy çokluğuyla 3 olarak belirlenen komisyona AK Parti’li Refik Yılmaz, Menderes Bingül, Aydın Bayraktar ve Murat Yavuz ile DYP’li Halil Çevik seçildi.
Meclis üyelerinin huzur hakları ise 40 YTL 10 kuruş olarak belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 18:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?