17
Mayıs
2024
Cuma
GEMLİK - BURSA

Bursa: Gemlik Pilav Günü kutlandı

Bursa’nın Gemlik İlçesi’nin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Haydariye Köyü, yıllar sonra suyuna kavuştu. Köye 7 kilometre uzaklıktaki Elmalı suyunun köye getirilmesinin coşkusu geleneksel olarak düzenlenen pilav günüyle birlikte kutlandı.

 AKP Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, Türkiye’nin su zengini olmasına rağmen kaynaklarından yeterli bir şekilde istifade edemediğini belirterek, "Sularımız boşa akıyor. Sular verimli bir şekilde idare edilemiyor. Bunun için suların sağlıklı bir şekilde idare edilip, kullanılmasını sağlamak amacıyla ’su idaresi’ kuracağız" dedi. Karapaşaoğlu köyün imkanlarıyla getirilen suyun bölgede bin 500 dönümlük bir araziyi sulamada kullanılacağını söyledi.

Karapaşaoğlu’nun konuşmasından sonra köy meydanında her yıl geleneksel olarak düzenlenen kurtuluş şenlikleri gerçekleştirildi. Davetlilere etli pilav, helva ve ayran dağıtılırken, şenlikler çeşitli eğlencelerle devam etti.

Köy Muhtarı Halil İbrahim Pak milletvekillerine köylerine verdiği destekten ötürü teşekkür etti.
Etkinliklere Karapaşoğlu’nun yanı sıra Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan, Gemlik Belediye Başkan Vekili Nurettin Bay ve Köy Hizmetleri İl Müdürü Kemal Demirel’de katıldı. Karapaşaoğlu ile Tutan’ın ayrı oturarak birbirleriyle konuşmamaları dikkat çekti.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 10:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?