17
Mayıs
2024
Cuma
GEMLİK - BURSA

Bursa: Gemlikli genç, hayat kurtarayım derken boğuldu...

Bursa'nın Elmasbahçeler Mahallesi'nde nakış ustalığı yapan Ersin Yılmaz (18), hafta sonu tatillerini geçirmek üzere arkadaşları Muhammet Mutlu (19), Ersin Sevinç (18) ve Resul Cihan'la (18) birlikte Gemlik'in Kurşunlu Beldesi'ndeki Kumsaz sahiline gitti. İyi yüzme bilmeyen 4 arkadaş, boylarını aşmayan yerde sahilde top oynayarak eğlenirken, bu sırada tanımadıkları bir kişinin boğulmak üzere olduklarını gördüler. Ersin Yılmaz, Muhammet Mutlu ile birlikte boğulmak üzere olan kişiye yardıma giderlerken, bir anda boyunlarını aşan kum çekilen bölgedeki boşluğa düştüler. Muhammet Mutlu, güçlükle kendini kurtarırken, Ersin Yılmaz çırpına çırpına hayatını kaybetti.


Olayı şokundan dolayı konuşmakta güçlük çeken Muhammet Mutlu, Ersin Yılmaz'la boğulmak üzere olan kişinin yardımına gittiklerini belirtirken, "İyi yüzme bilmiyorduk. Ama boğulmakta olan kişinin bulunduğu bölge boyumuzun hizasındaydı. Ersin'e 'gitmeyelim' dedim. Ersin de 'boğuluyor yardım edelim' diye ısrar esti. 4-5 kulaç attıktan sonra bir anda kendimizi çukurda bulduk. Ben güçlükle kendimi kurtardım. Ersin'i de kurtarmaları için yardım istedim. Ama sesimi duyuruncaya kadar ortadan kayboldu. En son bir elini havada gördüm. En iyi arkadaşımı kaybettim" diye konuştu.


Ersin Yılmaz'ın boğulduğu bölgede yapılan aramalarda cesedine rastlanamazken, 911 Arama Kurtarma Ekibi'nden yardım istendi. Olay yerine gelen balık adamlar, gecenin geç saatlerine kadar cesedin bulunması için çalıştı. 8 saatlik aramaya rağmen cesede rastlanamadı. Ersin Yılmaz'ın cesedinin aranmasına bugün devam edileceği bildirildi.
Olay yerine gelen Ersin Yılmaz'ın babası Ergun Yılmaz, oğlunun boğulduğunu duyunca sinir krizleri geçirdi.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2004 Pazartesi 12:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?