24
Mayıs
2024
Cuma
GEMLİK - BURSA

Cargill'e yıkım emri

Yeni Belediyeler Kanunu ile Gemlik sınırlarına dahil edilen Cargill fabrikasının plan değişiklikleri ve ruhsatlarının mahkeme kararıyla iptalinin ardından, yıkım kararının Gemlik Belediyesi’ne geldiği iddia edildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Refik Yılmaz, Orhangazi Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz ile birlikte yaptığı açıklamada, Cargill fabrikası hakkında çıkan yıkım emrinin Gemlik Belediyesi’ne ulaştığını, bir haftadır Başkan Mehmet Turgut’un masasında bekletildiğini ileri sürdü. Yılmaz, yıkım kararının ne zaman uygulanacağı konusunda ise açıklama yapmaktan kaçındı.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut ise, gelen evrakın yıkım emri değil, mahkeme kararıyla ilgili tebligat olduğunu ifade etti. Turgut, bu husustaki gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacağını sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi, İznik Gölü kıyısında 1. sınıf tarım arazisinde kurulu bulunan nişasta fabrikası, Cargill’in faaliyetine imkan veren Başbakanlık Yüksek Planlama Kurulu kararıyla plan değişiklikleri ve ruhsatlar, Bursa 2. İdare Mahkemesi’nce iptal edilirken, bu konudaki mahkeme kararı Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından Cargill yetkililerine daha önce tebliğ edilmişti. Ocak ayında tebliğ edilen mahkeme kararına göre, Cargill’in faaliyetlerini hemen durdurması gerekiyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 14:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?