24
Mayıs
2024
Cuma
GEMLİK - BURSA

Celal Bayar anıldı

MERHUM CUMHURBAŞKANI CELAL BAYAR ANILDI

Türkiye'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, ölümünün 24. yıl dönümünde doğum yeri olan Gemlik'e bağlı Umurbey Mahallesi'ndeki anıt mezarı başında devlet töreni ile anıldı.

Merhum Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ı anma törenine; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsem, Başbakanlık adına Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, AK Parti Bursa milletvekili Mehmet Tuncak, Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik, Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, DP İl Başkanı Abdullah Biçer, Celal Bayar'ın kızı Nilüfer Gürsoy, Bayar'ın torunlarının çocukları Ali İhsan İzbur ve Osman Bayar Naskali ile çok

sayıda siyasi parti, sivil toplum örgütü yöneticisi ve sevenleri katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve çelenklerin sunulmasının ardından, Nilüfer Gürsoy taziyetleri kabul etti. Celal Bayar Vakfı Kütüphanesi Salonu'nda da bir saatlik Bayar belgeseli izlendi. Burada kütüphaneyi dolaşan Bakan Faruk Çelik, eski gazete arşivleri ve tarihi kitapları inceleyerek vakıf yöneticilerine böylesi önemli eserleri ortaya çıkarıp korudukları için teşekkür etti.

Referandum sürecinde muhalefetin yönelttiği suçlamalar ile ilgili de kısa bir açıklama yapan Bakan Çelik, "Seviyeyi giderek düşürüyorlar. Bir siyasetçi, çok iyi bilmediği, araştırmadığı ve belgesi olmayan konularda iddialı konuşmamalı. Biz seviyeyi düşürmeyeceğiz. Bizi buna çekmek istiyorlar ama çekilmeyeceğiz" dedi.

MERHUM CUMHURBAŞKANI CELAL BAYAR ANILDI
MERHUM CUMHURBAŞKANI CELAL BAYAR ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 13:38:01
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 22:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?