18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEMLİK - BURSA

Dadaş'tan Pamuk'a veryansın

Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde, Dadaşlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, yurt dışında bir dergiye verdiği röportajda Türklerin Ermeniler’i katlettiğini söyleyen yazar Orhan Pamuk’a tepki gösterdi.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Dadaşlar Derneği Başkanı Olcay Eşrefoğlu, Ermeniler’in Osmanlı sayesinde yok olmaktan korunduklarını belirterek, "Osmanlı, Katolik ve Ortodokslar’a karşı Georgiyan mezhebindeki Ermeniler’i koruma altına almıştır. Osmanlı, bünyesinde çok çeşitli etnik ve dini kimliği barındırmasına rağmen, bu halkları barış ve huzur içinde yaşatmıştır. Osmanlı’nın bu meziyet ve başarısını batılı tarihçiler bile itiraf ediyor" dedi.

Yazar Orhan Pamuk’un tarihi gerçekleri öğrenmek istiyorsa, geçmişte Ermeniler’in binlerce Türk’ü katlettiği Erzurum’a gelmesini isteyen Eşrefoğlu, "Kendilerine gerçekleri yerinde anlatmak ve ispat etmek boynumuzun borcudur. Pamuk’un gayesi, Avrupalı dostlarından bir teneke madalya almak ise emin olsun çok yakında gelir" dedi.

Dadaşlar Derneği Başkanı Eşrefoğlu, Türk’ün soykırım yaptığını iddia edenlerin, 1992’de Gence’de, Laçin’de, Şuşa’da, Kelbecer’de yaşananları duymamak, görmemek için başını kuma gömmüş olmaları veya sağır sultan oratoryosunu seyretmeye gitmiş olmaları gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 15:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?