23
Mayıs
2024
Perşembe
GEMLİK - BURSA

Denizde can pazarı

Gemlik İlçesi’nde, şişme botla açıldıkları denizde poyraza yakalanarak sürüklenen 4 kişi, gece geç saatlerde bir geminin ihbarıyla Liman Başkanlığı tarafından kurtarıldı.

Küçük Kumla’da şişme botla denize açılan Güldane Menteşe (19), Bedri Patel (27), Gülşah Ö. (13) ve Sevda Y. (17), bir süre denizde yüzdü. Akşam saatlerinde poyraz çıkması üzerine sürüklenen bot, Mudanya açıklarına ulaştı.

Bu arada bölgeden geçen Leyla Kalkavan adlı gemi, şişme bottakileri fark edip durumu Gemlik Liman Başkanlığı’na bildirdi. Liman Başkanı Harun Özmaden’in talimatıyla Mudanya’da bulunan kruvazör, denizde büyük korku yaşayan vatandaşları yarım saatlik bir aramadan sonra bularak Gemlik’e getirdi.

Denizde 7 saat ölümle burun buruna gelen Güldane Menteşe, Bedri Patel, Gülşah Ö. ve Sevda Y., deniz polisi tarafından Kumla’da bulunan ailelerine teslim edildi. Önceki gün Almanya’dan geldikleri öğrenilen şahısların, olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadıkları gözlendi.

Liman Başkanı Harun Özmaden, vatandaşların denize açılırken mutlaka can yeleği giymelerini, yanlarına yerlerini belirtecek işaret fişekleri almalarını istedi. Özmaden, "Poyraz kıyıdan denize doğru esiyor. Sahilden açılan vatandaşlarımız kendilerini bir anda denizin ortasında buluyor. Sonra telaşa kapıldıkları için üzücü hadiseler meydana gelebiliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 15:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?