22
Mayıs
2024
Çarşamba
GEMLİK - BURSA

Doğalgaza ilk kaynak sevinci

Gemlik'te, doğalgaz şebekesine ilk kaynak, törenle yapıldı. Doğalgaz şebeke inşaatına eski SSK Hastanesi mevkiinden başlanırken, törene Bursa milletvekilleri Faruk Çelik, M. Altan Karapaşaoğlu, Ertuğrul Yalçınbayır, Şevket Orhan, Mustafa Dündar, Faruk Ambarcıoğlu, Vali Oğuz Kağan Köksal ve çok sayıda belediye başkanı ile vatandaş katıldı.

Anadolu Doğalgaz A.Ş. Genel Koordinatörü Yaşar Aslan, daha önce Sivas, Çatalca ve Bandırma’ya doğalgaz getirdiklerini, Gemlik’e yapılan yatırımın ise, 7 milyon dolar olduğunu kaydetti. Ekim ayına kadar Gemlik’in yüzde 75’ine doğalgaz bağlayacaklarını bildiren Aslan, "Kısa süre içinde müşteri hizmetlerini de açacağız ve abone çalışmalarına başlayacağız. Gemliklilerden tesisatlarını yetkili firmalara kurdurmalarını, Ağustos ayına kadar da abonelik işlemini tamamlamalarını istiyoruz" dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut da, doğalgazın daha önce sanayiye gelmesine rağmen, ilçeye gelmediğini hatırlatarak, "Benden önceki belediye başkanları bu konuda çok uğraştı ancak bir türlü netice alamadı. Bugün ben en mutlu günümü yaşıyorum, çünkü verdiğim sözü yerine getirdim. Şimdi daha temiz bir hava soluyacağız" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise, Umurbey ve Küçük Kumla Beldeleri’nin de doğalgaz istediğini ifade ederek, ilk kademe çalışmaları kapsamında bu beldelerin de doğalgaza kavuşturulmasını talep ederek, Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu’nun Ankara’dan bunu koparacağına inandığını kaydetti. Gemlik Belediyesi’nin yer göstermesi halinde terminal çalışmasına hemen başlayacaklarını, ayrıca atık su arıtma tesisi için fizibilite yapacaklarını söyleyen Şahin, "Daha evvel birçok insan, büyükşehire bağlanan Gemlik’e hizmet gelmeyeceğini iddia ediyordu. Hizmetlerimiz peşpeşe gelecek. Gemlik bizim göz bebeğimizdir" dedi.

Konuşmaların ardından doğalgaz çelik boru hattına ilk kaynak yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 21:55:45
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 14:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?