19
Mayıs
2024
Pazar
GEMLİK - BURSA

Gemlik: Su düştü Şelalesi'nin çevresi yeniden yapılanacak

Haydariye Köyü’nün yaklaşık 10 kilometre kuzey batısında bulunan, Yalova’ya bağlı Termal’e ise 7 kilometre mesafede olan şelale, özellikle Suudi Arabistan, Suriye, Lübnan, Mısır ve İranlı turistlerin gözdesi durumunda. Kaypak Deresi ve Nacaklı Deresi’nin tam ortasında yer alan şelale, yeşilin binbir tonunu içinde barındıran ağaçları ve çiçekleri ile dikkat çekerken, piknik alanına uygun çehresi ve muhteşem suyuyla da turistlerin ilgi odağı.


Yalova Valiliği’nin talebi üzerine Termal ile Su Düştü Şelalesi arasında asfalt ve mıcır dökülürken, yolun Haydariye’ye bakan kısmını da yine Yalova Valiliği düzenleme sözü verdi. Haydariye Köyü Muhtarı Halil İbrahim Pak, Kaypak ve Nacaklı derelerinin birleştiği noktada bulunan tabiat harikası Su Düştü Şelalesi’ni sadece Arap turistlere yönelik değil, dünya çapında tanınan bir turizm merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, İstanbul, Yalova ve Bursalı turizmcilere çağrıda bulundu.

Yalova Valiliği ile Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün, kayın, kara gürgen, çınar, dişbudak, meşe, ıhlamur, kızılcık, elma, kızılağaç ve daha ismi bilinmeyen pek çok ağaç türü ve yeşilliğin arasından şırıldayarak fışkıran Su Düştü Şelalesi ve çevresine piknik alanı, iç ve dış turizme yönelik sosyal tesis, çadırkent projeleri, gezi alanları ve yüzme bölümleri yapmayı planladığını anlatan Pak, "Şelale bizim sınırlarımız içinde kaldığı için şimdi bu yatırımları bir yapacağız. Şelale ve çevresi 10 yıllığına köy tüzel kişiliğine kaldı" dedi.


Turizm işletmelerine bölgeyi gezdireceklerini ifade eden Pak, Bursa ve Gemlikliler tarafından pek bilinmeyen bu muhteşem şelaleyi turizme açacaklarını dile getirdi.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 15:42:00
Güncelleme :2 Ağustos 2004 Pazartesi 15:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?